Koktajl ten można też przygotować w sokowirówce. Wówczas nie jest tak gęsty.Burak spożywany na surowo zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne właściwości.Taki warzywno-owocowy koktajl to źródło naturalnych witamin.
15 min
Składniki:
Składniki:
• 1 mały, surowy burak
• 1 marchewka,
• Około 1,5-2 szklanek soku pomarańczowego,
• Około 10 truskawek,
• 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich,
• 2 szczypty imbiru,
• Bazylia do dekoracji
Buraczkowy koktajl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew oraz buraczek obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Przekładamy je do garnka. Wlewamy do nich połowę soku i blendujemy całość. Gdy uzyskamy gładka masę dokładamy truskawki, olej, imbir i pozostały sok. Miksujemy.
Koktajl rozlewamy do przygotowanych szklanek. Dekorujemy i podajemy.
Komentarze