Buraczkowe serniczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Piękne w kolorze, serniczki z dodatkiem naturalnego barwnika- buraka :) W smaku go prawie nie czuć, jak ktoś nie wie o tym dodatku to zje i się nie pozna :)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mielonego sera z wiaderka
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 budyń waniliowy bez cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g pieczonego buraka czerwonego

Buraczkowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostudzony burak zmiksować blenderem.

  • 2. Białka ubić na sztywną pianę.

  • 3. Do sera dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń i buraki. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.
  • 4. Masę serową wyłożyć do silikonowych foremek na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, piec ok. 30 minut. Ostudzić. Można podać z kleksem ubitej śmietany i posypane kolorowym cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy