Piękne w kolorze, serniczki z dodatkiem naturalnego barwnika- buraka :) W smaku go prawie nie czuć, jak ktoś nie wie o tym dodatku to zje i się nie pozna :)
60 min
Składniki:
500 g mielonego sera z wiaderka
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 budyń waniliowy bez cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g pieczonego buraka czerwonego
Buraczkowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ostudzony burak zmiksować blenderem.
2.Białka ubić na sztywną pianę.
3.Do sera dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, budyń i buraki. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.
4.Masę serową wyłożyć do silikonowych foremek na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, piec ok. 30 minut. Ostudzić. Można podać z kleksem ubitej śmietany i posypane kolorowym cukrem.
Komentarze