Buraczkowa z pieczarkami

4.5 (194 ocen)

Ulubiona zupa mojej rodziny tym razem z dodatkiem pieczarek :)

Składniki:

  • Na 3l. garnek:
    2 duże buraki
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    250 g. pieczarek
    250ml. śmietany 18%
    sól , pieprz , chili , czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Buraczki

Buraczkowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy , myjemy. Buraki , marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , zalewamy wodą ok. 2,5l. gotujemy do miękkości warzyw , po tym czasie pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach dodajemy do zupy , doprawiamy gotujemy kolejne15- 20 min. Odlewamy chochlę zupy , mieszamy ze śmietaną. Przelewamy z powrotem do garnka. (W razie potrzeby próbujemy , ponownie doprawiamy)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować