Buraczkowa pasta na kanpaki

0 (0 ocen)

Idealna dla anemików, osób z nadciśnieniem. Pyszna, szybka i łatwa :)

Składniki:

  • 1 duży burak ( podłużne są o wiele lepsze)
    1 ząbek czosnku
    2 łyżeczki natki pietruszki
    Sól, pieprz wg uznania

Buraczkowa pasta na kanpaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy buraka do miękkości, wylewamy wodę i odstawiamy do ostygnięcia.
    Gdy burak ostygnie ścieramy go na jak najmniejszych oczkach. Wyciskamy z nadmiaru soku (sok zostawiamy sobie do picia jeśli lubimy -warto)
  • 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną drobniutko natkę pietruszki.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Przekładamy do miseczki lub wyparzonego słoiczka.
    Ja nie pasteryzowałam pasty, ponieważ bardzo szybko z niego zniknie. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy