Buraczki zimne na słodko

0 (0 ocen)

  • 20 min

Do obiadu i do jako samodzielne danie , zawsze smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 600 g ugotowanych buraków
    1 czerwona papryka
    10 g żurawiny
    40 ml czerwonego octu balsamicznego
    40 ml oleju
    55-60 g cukru

Buraczki zimne na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalewamy gorącą wodą , jak zmięknie odcedzamy.
    Z octu , oleju i cukru gotujemy syrop.
    Buraczki ścieramy na grubej tarce.
    Paprykę w drobne paski i wszystko dodajemy do gorącego syropu.
    Dokładnie mieszamy .
    Po chwili jak smaki się przenikną możemy nawet jeść na ciepło.
    Albo odstawiamy do lodówki, następnego dnia są jeszcze lepsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy