Buraczki zasmażane z pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać, pokroić na półtalarki. Pieczarki pokroić na małe kawałki, cebulę posiekać. Warzywa i grzyby przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem, dodać majeranek i tymianek. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie wlać wodę i dusić do miękkości (około 15 min).
2.Następnie do garnka dołożyć buraczki oraz posiekaną natkę pietruszki. Wlać sok z cytryny. Dusić 5 min.
3.Po tym czasie dodać śmietanę i musztardę - wymieszać.
4.Całość oprószyć mąką i ponownie wymieszać. Chwilę jeszcze podgrzewać. Danie doprawić do smaku.
Porady
Zamiast gotować buraczki, można użyć gotowych tartych ze słoika. W tym wypadku zbędny może się okazać dodatek soku z cytryny.
Komentarze