Buraczki zasmażane do obiadu

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Często goszczą u mnie w domu

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg czerwonych buraków
    1 cebula
    2 łyżeczki chrzanu
    1 łyżeczka cukru
    10 dag masła
    3 łyżki mąki pszennej
    Sól, pieprz

Buraczki zasmażane do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotować ok. 3 godzin na małym ogniu. Widelec powinien miękko wchodzić w warzywa. Odcedzić. Wystudzone buraki obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Przełożyć do rondelka. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na 5 dag masła. Dodać do buraków, które zaczynamy podgrzewać cały czas mieszając. Mąkę zrumienić na pozostałym maśle dodać do buraków, następnie dodać chrzan i cukier. Wszystko razem chwilę zasmażać cały czas mieszając! Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy