Buraczki z papryką

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz.

Domowej roboty buraczki z dodatkiem papryki super smakują i idealnie pasują do drugiego dania.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 7 kg buraków
    - 1 kg cebuli
    - 14 sztuk papryki

    Zalewa
    - 1 litr wody
    - 1/2 litra octu
    - 30 dag cukru
    - 2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Trzemy buraki 1. Buraki gotujemy - obieramy, studzimy. Trzemy na tarce o dużych oczkach.
  • Dodajemy paprykę 2. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Składnik zalewy gotujemy dodajemy paprykę i cebulę gotujemy 5 minut.
  • Dodajemy zalewę 3. Gorącą zalewę z papryką i cebulą łączymy z tartymi burakami - dokładnie mieszamy.
  • Pasteryzujemy  słoiki 4. Buraki przekładamy do słoików zakręcamy.
    Przygotowane buraczki pasteryzujemy przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować