Buraczki z ogórkiem na zimę

4.48 (171 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

doskonały dodatek do kotleta mielonego i nie tylko

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 dużych buraków
    6 dużych zielonych ogórków
    4 duże cebule

    zalewa:

    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    1 łyżka soli naturalnej
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Buraczki

Buraczki z ogórkiem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować w skórce do miękkości, osączyć i przelać zimną wodą. Zdjąć skórkę i zetrzeć buraki na grubych oczkach tarki.
    Ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Cebulę pokroić w grubszą kostkę.
    Zagotować składniki zalewy, dodać warzywa, wymieszać dokładnie i przełożyć do słoików.
    Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować