Buraczki z musztardą i czosnkiem

4.99 (163 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny sposób na przygotowanie surówki do obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • kg buraczków
    1 cebula
    1 jabłko

    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    2 łyżki cukru
    1/4 szklanki octu 10 %
    1 łyżka musztardy ( najlepiej sarepskiej lub kozackiej)
    1 łyżeczka soli
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki z musztardą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej, cukier, ocet połączyć, dodać sól i musztardę. Przecisnąć ząbek czosnku i dokładnie wymieszać.
    Buraczki ugotować w skórce do miękkości. Ja zawsze gotuję w szybkowarze ok 45 minut. Pozostawić do wystudzenia, nastepnie obrać ze skórki. Buraczki utrzeć na tarce . Dodać utarte na tarce jabłko i pokrojoną drobno cebulkę. Surówkę polać sosem musztardowo-czosnkowym i odstawic na 30 min.

Porady

Wybieramy mniejsze buraczki , gdyż są słodsze i szybciej się gotują

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować