Buraczki zasmażane z miodem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki zalewamy zimną wodą, gotujemy w łupinkach do miękkości. Lekko studzimy, obieramy.
2.Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
3.Cebulę bardzo drobno siekamy. Przesmażamy na maśle.
4.Do cebuli dodajemy: buraczki, wlewamy miód, sok z cytryny. Przyprawiamy solą i cynamonem do smaku. Lekko przesmażamy.
Po wierzchu posypujemy natką pietruszki- drobno posiekaną.
5.Buraczki podajemy na gorąco, jako dodatek do mięsa.
Smacznego :)
Porady
Buraczki łatwiej jest obrać ze skórki, gdy są ciepłe.
Możemy dodać chrzanu, jeśli ktoś lubi ostry smak.
Buraczki doskonale smakują: z mięsem wołowym, królikiem, kaczką oraz jajkiem sadzonym i rybą.
Komentarze