REKLAMA

Buraczki z marchewką i cebulą na zimę do słoików

wyświetlono: 2410 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Buraczki z marchewką i cebulą na zimę do słoików to idealny dodatek do dań obiadowych.

opublikowany: 18.09.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 3 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg buraków,
    1 kg marchwi,
    0,5 kg cebuli,
    pół szklanki cukru,
    pół szklanki octu,
    1 łyżka soli.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki.
    Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie.
    Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
    Przekładamy do litrowych słoików.
    Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.
    Przechowujemy w zimnym miejscu.
    Smacznego ;)

Porady

Idealny dodatek do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Buraczki tarte na zimę ( do słoika )

Świetny dodatek do obiadu

kategoria: Przetwory buraczki opublikowany: 26.11.2017 | wyświetlono: 48552 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 1
Dodane przez: Gosiek-kuchcik moniika007

Buraczki do słoików [nie tylko na zimę]

Doskonały dodatek do drugiego dania . Według mojego autorskiego przepisu .

kategoria: Sałatki Przetwory Dodatki opublikowany: 24.06.2018 | wyświetlono: 2289 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE