Buraczki z jabłkiem

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Pyszny dodatek do dań mięsnych, różni się od tradycyjnych buraczków.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg buraczków
    1 duże słodkie jabłko
    ocet
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować do miękkości, zostawić do przestudzenia. Gdy ostygną, przetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z obranym jabłkiem. Doprawić do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Podawać do dań mięsnych. SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować