Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików)

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Buraczki w każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. To nasze ulubione warzywo, które podatne jest na nasze, kulinarne eksperymenty.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg czerwonych buraków
    4 twarde gruszki
    2 nektarynki
    100 ml oleju słonecznikowego
    100 ml octu cydrowego
    4 łyżki miodu lipowego
    sól i pieprz

Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików) 1. Buraki pieczemy w 200°C 90-100 min. owinięte w folię aluminiową. Studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach z gruszkami i nektarynkami. Dodajemy olej, ocet, miód, sól i pieprz (do smaku). Mieszamy, przekładamy do słoików, zakręcamy, pieczemy 20 min. w 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy