Buraczki z cytrynką

5 (193 ocen)

  • 15 min

Smaczny i zdrowy sposób na wykorzystanie buraków pozostałych nam po gotowaniu na przykład zupy. Tak przygotowane buraczki mają bardzo delikatny smak, dzięki czemu posmakują też dzieciom. Doskonale pasują do dań mięsnych.

  • 15 min

Składniki:

  • -4 ugotowane buraki
    -1 mała cebulka
    -2 łyżki soku z cytryny
    -1 łyżka masła
    -sól i pieprz do smaku
    -odrobina cukru brązowego (jeśli lubimy)
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki z cytrynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle.
  • 2. Buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy odsączoną z tłuszczu cebulkę i sok z cytryny, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować