Buraczki z chrzanem i cebulą w słoikach

4.47 (150 ocen)

  • 50 min

Buraczki w słoikach to zdrowy i smaczny dodatek do 2 dania:)

  • 50 min

Składniki:

  • 3 kg czerwonych buraków
    4 łyżki octu
    1 cebula.
    3 łyżeczki chrzanu utartego lub ze słoiczka
    4 łyżeczki cukru
    1 ½ łyżeczki soli
    słoiki z zakrętkami.
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki z chrzanem i cebulą w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce . Gdy ostygna nalezy je obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o srdnich oczkach. Cebule równiez sciramy na tarce o srednich oczkach. Wymieszac , dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć słoików , zakręcic i pasteryzować około 10 minut. Smacznego:)

Porady

wychodzi około 6- 7 słoiczków . mozna zwiekszyc ilosc chrzanu jesli wolimy bardziej ostrzejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować