buraczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

zdrowy dodatek do obiadu

  • 50 min

Składniki:

  • 6-7 średnich buraczków
    2 cebule

    przyprawy do smaku:
    sól
    pieprz
    cukier
    ocet
    mielony kminek

Buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować w łupinach w posolonej wodzie.
  • 2. Letnie obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do buraczków.
  • 4. Doprawić do smaku przyprawami.
  • 5. Schłodzić w lodówce.

Porady

Jeżeli przygotowuję większą ilość buraczków to zaprawiam je w słoikach ( zagotowuję, ale bez cebuli ). Są bardzo dobre nie tylko do mięsa, ale także do barszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy