Buraczki z boczkiem

4.51 (164 ocen)

Idealne do niedzielnego obiadu.

Składniki:

  • Składniki:
    -1kg buraków ćwikłowych,
    -200g boczku,
    -2 łyżeczki cukru.
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Ćwikła Dodatki Buraczki

Buraczki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki myjemy, gotujemy około 2 godziny do miękkości. Studzimy. Gdy będą zimne, ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Boczek kroimy w małą kostkę, podsmażamy. Do boczku dodajemy starte buraczki i cukier. Mieszamy. Przez około 10 minut trzymamy na ogniu od czasu do czasu mieszając. Smacznego :o)

Porady

Jeżeli nie wiesz czy po upływie czasu buraczki są gotowe, wyjmij jednego na talerzyk i potrzyj palcem skórkę. Jeżeli odchodzi bez problemu to znaczy, buraczki są ugotowane i miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować