Buraczki w zalewie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Latem dużo czasu spędzam w kuchni, robiąc przetwory z warzyw i owoców z mojego ogródka. Do nich należą wyśmienite buraczki, którymi moi znajomi są zachwyceni.

Składniki:

  • ● 3-4 kg buraków
    Zalewa:
    ● 8 szklanek wody
    ● 1 szkl. octu 10-proc.
    ● 8 łyżek cukru
    ● 2 łyżki soli
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy

Buraczki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników
    zagotowujemy zalewę.
  • 2. Umyte buraki gotujemy
    i odcedzamy. Gdy przestygną,
    obieramy.
  • 3. Małe buraki wkładamy do
    słoików w całości, duże kroimy.
    Zalewamy gorącą zalewą.
    Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy
    ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy