Buraczki w słoikach

5 (3 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Od zawsze robię takie buraczki do słoików, zwłaszcza zimą jak znalazł, szybki barszcz gotowy, surówka na przeróżne sposoby gotowa, tylko doprawić :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 kg buraków
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki octu
    2 płaskie łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z buraków

Buraczki w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach.
    Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
    Nałożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować 15 minut.
    Takie buraczki przeleżą w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu nawet do 3 lat
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować