REKLAMA

Buraczki w słoikach

wyświetlono: 283 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Od zawsze robię takie buraczki do słoików, zwłaszcza zimą jak znalazł, szybki barszcz gotowy, surówka na przeróżne sposoby gotowa, tylko doprawić :)

opublikowany: 15.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 50 min

Składniki:

  • 4 kg buraków
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki octu
    2 płaskie łyżki soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach.
    Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
    Nałożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować 15 minut.
    Takie buraczki przeleżą w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu nawet do 3 lat
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: paulinastok paulinastok

Buraczki w słoikach

smaczny dodatek do ziemniaczków

kategoria: Przetwory przetwory z buraków opublikowany: 06.09.2012 | wyświetlono: 1799 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Bożena Z. ja.

Buraczki z chrzanem i cebulą w słoikach

Buraczki w słoikach to zdrowy i smaczny dodatek do 2 dania:)

kategoria: Dodatki opublikowany: 09.11.2014 | wyświetlono: 4927 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE