buraczki w korzennych przyprawach

0 (0 ocen)

Najsmaczniejsza wersja buraka.

Składniki:

  • 1 kg buraków
    plaster cytryny
    duża cebula
    olej do smażenia
    łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    pół szklanki mleka
    przyprawy:
    czosnek granulowany, imbir, kminek mielony, gałka muszkatołowa mielona, kolendra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki w korzennych przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki w całości wkładamy go garnka zalewamy wodą aby zakryć całe, dodajemy cytrynę. Gotujemy ok godziny , tak aby były miękkie. Studzimy, obieramy.
  • 2. Ścieramy na tartce o dużych oczkach.
  • 3. Cebulę obieramy, drobno szatkujemy, przekładamy do natłuszczonej patelni,smażymy na złoty kolor. Dodajemy buraki. Smażymy ok 10 minut na lekkim ogniu.
  • 4. Z mąki , śmietany i mleka robimy zaprawkę którą zagęszczamy buraczki. Mocno doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować