Buraczki tarte do słoików z czosnkiem

4.5 (155 ocen)

Z tych buraczków można zrobić szybko barszcz sórówkę do obiadu czy dodać do zupy jest to super pomysł na szybki obiad przepis dostałam dawno temu od koleżanki

Składniki:

  • - 3 kg buraków
    - 1 łyżka soli
    zalewa
    - 2 szklanki wody
    - 1 szklanka octu winnego
    - 1/2 szklanki cukru
    - 5 liści laurowych
    - 5 ziarenek pieprzu
    - 5 ziarenek ziela angielskiego
    dodatkowo
    - 3 cebule
    - 5 dużych ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Tarty Surówki Przetwory

Buraczki tarte do słoików z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Buraczki wyczyścić zalać wodą wsypać łyżkę soli i gotować aż zmiękną odlać wodę zostawić do wystygnięcia
    - Wystudzone buraczki obrać ze skóry zetrzeć na tarce z dużymi oczkami
  • 2. -Zrobić zalewę wodę ocet i przyprawy zagotować wrzucić do zalewy cebulę gotować na małym ogniu 5 minut wcisnąć do zalewy czosnek i wymieszać zalewę z startymi buraczkami wymieszać włożyć do słoików pasteryzować 30 minut od zagotowania słoików
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować