Buraczki na zimno z cebulą, śmietaną i miodem

4.63 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Buraczki to warzywo bardzo zdrowe, pyszne i można zrobić je na tysiące sposobów, moja rodzina je uwielbia pod każdą postacią, począwszy od zakwasu i barszczu i kończąc na surówkach do obiadu na ciepło ale i na zimno, jeden z przepisów właśnie podaję :)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych buraków
    2 średnie cebule słodkie, mogą być czerwone
    2 przeciśnięte ząbki czosnku
    sól, pieprz świeżo mielony, 2 łyżki soku z cytryny, spora łyżka miodu
    200 g gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z buraków

Buraczki na zimno z cebulą, śmietaną i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać posiekaną cebulę, wszystkie przyprawy i miód, na końcu wymieszać ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować