BURACZKI NA ZIMĘ Z PAPRYKĄ

4.5 (166 ocen)

Dodatek papryki i cebuli sprawia,że buraczki nabierają wspaniałego smaku.Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych, przygotowana z nich zupa jest rewelacyjna.

Składniki:


  • 3 kg.buraczków

    ZALEWA
    1/2 szk.oleju
    1 szk.wody
    1 szk.cukru
    1 szk.octu 10%
    2 łyżki soli
    3 duże papryki czerwone
    4 duże cebule

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki na zimę z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.




    Buraczki umyć i ugotować w wodzie do miękkości,przestudzić.Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.


  • 2.
    Przygotować zalewę.Cebulę i paprykę oczyścić umyć i pokroić w kostkę.W garnku zagotować wszystkie składniki zalewy,dodać warzywa i całość gotować na wolnym ogniu około 15 min,do czasu zeszklenia się warzyw.
  • buraczki z papryką na zimę 3. Przestudzoną zalewą zalać buraczki,wymieszać i włożyć do słoików.Słoiki pasteryzować 10 min.od czasu zagotowania się wody.Przestudzić i wynieść w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować