Buraczki na zimę

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Doskonałe w zimie do drugiego dania i proste w przygotowaniu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 kg buraków 1 kg cebuli 1 szkl. octu 1 szkl.cukru 1 łyżka soli 1 łyż.papryki i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vxagjk 1. Buraki myjemy gotujemy 30-40 min.Studzimy ścieramy na tarce o grubych oczkach razem z cebulą ,dodajemy pozostałe składniki ,wszystko razem gotujemy 15 min.Przekładamy do wyparzonych słoików.wekować 10 min.

Porady

Można dodać starty chrzan lub czerwoną paprykę jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować