buraczki na goraco i zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min

Palce lizac,zrobilam do obiadu,a teraz patrze a garnek pusty...

  • 20 min

Składniki:

  • 8 burakow czerwonych
    1 cebula czerwona
    1 lyzka maki
    3 lyzki margaryny do chleba ja uzylam sniadaniowej
    3 lyzeczki smietany
    Troszke soli i pieprzu

Buraczki na goraco i zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki,wyczyscic,dac do garnka,zalac woda i ugotowac do miekkosci,nastepnie odcedzic,przelac 2 razy zimna woda i obrac,nastepnie zetrzec na tarce.Margaryne podgrzac,usmazyc cebulke pokrojona w kostke,dodac make,wymieszac,wsypac buraczki i gotowac,mieszajac tak 10 minut,nastepnie dac smietane,sol,pieprz gotowac moment i mozna jesc.

Porady

Dobrze smakuja z kasza gryczana i mieskiem...pycha.

Komentarze

Podobne przepisy