Buraczki marynowane z curry

4.49 (200 ocen)

  • 30 min

Aromatyczna przekąska idealana na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średnie buraki
    8 liści laurowych
    8 ziel angielskich
    2 łyżki gorczycy
    1 łyżeczka cukru
    400 ml wody
    1/2 łyżeczki soli
    1/3 kubka octu
    curry
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory

Buraczki marynowane z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać buraczki, pokroić w kostkę.

    Powkładać do słoiczków i posypać z wierzchu odrobiną curry.

    Zagotować w garnku wodą z liściem laurowym, zielem angielskim, solą, cukrem, gorczycą. Jak już woda będzie się mocno gotowała zdjąć z gazu, dolać octu i zalać słoiczki z burakami, od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem (jak słoiczki się nie zassają to trzeba będzie je pasteryzować).

    Za tydzień buraczki będą gotowe do jedzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować