Buraczki kiszone z dressingiem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo lubię kiszone buraczki, zawsze mam je w domu szczególnie teraz kiedy cały czas sporządzam zakwas buraczany a buraki wykorzystuję do różnych sałatek i surówek. Najbardziej smakują mi takie z dresingiem czosnkowym, idealnie pasują do mięsa.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kiszonych buraczków
    3 łyżki oliwy
    0,2 łyżeczki soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz
    Kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Buraczki

Buraczki kiszone z dressingiem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki kiszone kroimy w cienkie paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy do buraczków i dokładnie mieszamy, wstawiamy na pól godziny do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować