Buraczki całe marynowane

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

zapas na zimę :)

  • 60 min

Składniki:

  • Małe buraczki
    5sz wody
    1sz octu
    1sz cukru
    2 łyżki soli
    Liść laurowy
    Ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki całe marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki lekko podgotować w wodzie z szczyptą soli
  • 2. następnie włożyć do słoików
  • 3. Przygotować zalewe ( warto zalewe zrobić do swojego smaku ) poczekać jak ostatnie.
  • 4. Zalać słoiki , pasteryzować kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować