Buraczki do słoików

4.48 (151 ocen)

Przepis ten przerobiłam z innego przepisu. Ten jest idealny do kotletów mielonych.

Składniki:

  • buraki
    zalewa:
    3 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    6 cebul
    15 ziaren ziela angielskiego
    15 ziaren pieprzu kolorowego
    15 listków laurowych
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i trzemy na tartce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Składniki zalewy zagotowujemy. Ocedzamy i wlewamy do buraków. Mieszamy i pozostawiamy na kilka minut. Następnie wkładamy do słoików. Patetyzujemy około 20 minut.

Porady

Nie trzeba koniecznie zostawiać na zimę, można dodać do niej zasmażkę ( z łyżki smalcu i mąki) i do obiadu w sam raz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować