BURACZANE SPAGHETTI Z RUKOLĄ I SEREM FETA

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Carpachio z buraka..troskę inaczej

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag spagetti z buraka- jesli nie mamy mozliwosci kupić, ugotowanego buraka kroimy w plastry a nastepnie w bardzo cienkie paseczki
    kilka kostek sera feta
    kilka włoskich orzechów
    kilka pistacji surowych
    garść rukoli
    sos;
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka miodu lipowego
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Buraczane spaghetti z rukolą i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spagetti z buraka gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie zlewamy wodę, studzimy. Orzechy drobno siekamy, dodajemy do buraków, dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Feta Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować