20 dag spagetti z buraka- jesli nie mamy mozliwosci kupić, ugotowanego buraka kroimy w plastry a nastepnie w bardzo cienkie paseczki
kilka kostek sera feta
kilka włoskich orzechów
kilka pistacji surowych
garść rukoli
sos;
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu lipowego
sól,pieprz
Buraczane spaghetti z rukolą i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spagetti z buraka gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie zlewamy wodę, studzimy. Orzechy drobno siekamy, dodajemy do buraków, dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka.
Komentarze