Buraczane ciasto czekoladowe z truskawkami

0 (0 ocen)

Wspaniałe, mocno czekoladowe i niesamowicie lekkie ciasto buraczane . Buraki nie są w ogóle wyczuwalne , a dzięki nim ciasto jest długo wilgotne i świeże

Składniki:

  • ( blaszka o wymiarach 21x19cm)
    -4 średnie jajka
    -70g rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
    -300g ugotowanych i obranych buraków (około 500g świeżych)
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
    -30g kakao
    -55g mąki kokosowej
    -kilka łyżek ksylitolu
    -garść rodzynek
    -szczypta soli himalajskiej
    dodatkowo:
    -garść mrożonych truskawek
    -garść płatków migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Buraczane ciasto czekoladowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mk4gk5 1. -buraki trzemy na tarce, na małych oczkach
    -suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy
    -białka jaja z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę
    -żółtka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
    -ubitą pianę łączymy z żółtkami i dokładnie mieszamy, dodajemy po trochu buraki oraz suche składniki i miksujemy na małych obrotach
    -wlewamy tłuszcz i dokładnie mieszamy
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i wbijamy truskawki
    -całość posypujemy płatkami migdałów
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 40miut, wyciągamy z piekarnika i studzimy
    -wkładamy do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kakao Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować