Buły z kapustą i serem białym.

4.49 (171 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne bułki na kolację i śniadanie.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    5 dag drożdży
    1 szklanka ciepłego mleka
    2 jajka
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    Farsz:
    Ćwiartka białej kapusty
    1 cebula
    10 dag białego sera
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Ser

Buły z kapustą i serem białym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z 1 łyżką ciepłego mleka,1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką mąki.Przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 15 minut ,aby rozczyn ruszył.
  • 2. Do mąki dodać sól,rozczyn,jajka i ciepłe mleko,zagnieść ciasto.Na koniec dodać olej i wyrobić gładkie ciasto.
  • 3. Przykryć ściereczką i zostawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
  • 4. Gdy ciasto będzie rosło przygotować farsz:kapustę drobno pokroić,zalać gorącą wodą i ugotować.Odcedzić.
  • 5. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na odrobinie oleju,dodać do kapusty i przesmażyć,przyprawić do smaku solą i pieprzem,lekko przestudzić.
  • Farsz. 6. Do przestudzonej kapusty dodać pokruszony ser biały.
  • 7. Ciasto wałkować, wycinać krążki nakładać farsz,zlepiać i formować bułeczki.
  • Do pieczenia. 8. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić jeszcze na 30 minut ,żeby podrosły.Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 45 minut.
  • Upieczone. 9. Upieczone przestudzić i smacznego.

Porady

Bułeczki urosną więc należy je ułożyć w większych odstępach.Zamiast papieru można posmarować blaszkę margaryną i oprószyć mąką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Drożdże Kapusta Mąka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować