Bułki zapiekane na słodko

0 (0 ocen)

Prosty przepis na coś słodkiego - z banalnych składników. Tanio, szybko i zaskakująco smacznie. Polecam!

Składniki:

  • 3 duże bułki pszenne (po ok. 90g każda)
    1/2 szklanki wiśni drylowanych

    Masa:
    500 g serka wiejskiego 5% tłuszczu
    1 jajko
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
    3 łyżki cukru
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku waniliowym (na 1/2 L mleka)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery Zapiekanki

Bułki zapiekane na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki zapiekane na słodko 1. Składniki przeznaczone na masę przełożyć do minki, dokładnie wymieszać.
  • Bułki zapiekane na słodko 2. Bułki przekroić w poprzek na połówki, miękisz wyskubać. Przygotowane w ten sposób korpusy przełożyć do formy (27 x 40) wyścielonej papierem do pieczenia - niekoniecznie. Do środka każdej połówki nałożyć kilka wiśni.
  • Bułki zapiekane na słodko 3. Przygotowaną masę wyłożyć na wiśnie.
  • Bułki zapiekane na słodko 4. Piec ok. 25 min (200 st. C).

Porady

Bułki można podawać na ciepło i na zimno, posypane np. cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować