Bułki z pomidorową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie: Z bułek ścinamy wierzchy, wydrążamy środki i wkładamy pocięte na małe wiórki masło Lurpak Klasyczne. Do miseczki wrzucamy pokrojonego pomidora w kosteczkę , posiekane suszone pomidory oraz pokrojoną mozzarellę. Doprawiamy oregano i bazylią. Pomidorowym farszem wypełniamy bułki. Zawijamy w folię i pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni. Bekon kroimy na paski i na suchej patelni podsmażamy tak aby były chrupiące. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy masło Lurpak Klasyczne i wbijamy jajka. Smażymy tak długo w zależności jak chcemy mieć ścięte żółtko. Bułki wyciągamy z piekarnika układamy na nich jajka i bekon. Całość posypujemy szczypiorkiem i solą.
Komentarze