Bułki z pomidorową wkładką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pomysł na znakomite śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki : 2 duże bułki, 2 jajka, 1 pomidor, 4-6 pomidorów suszonych, 3 plasterki bekonu, mozzarella, oregano, bazylia, szczypiorek, 1/3 kostki masła

Bułki z pomidorową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie: Z bułek ścinamy wierzchy, wydrążamy środki i wkładamy pocięte na małe wiórki masło Lurpak Klasyczne. Do miseczki wrzucamy pokrojonego pomidora w kosteczkę , posiekane suszone pomidory oraz pokrojoną mozzarellę. Doprawiamy oregano i bazylią. Pomidorowym farszem wypełniamy bułki. Zawijamy w folię i pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni. Bekon kroimy na paski i na suchej patelni podsmażamy tak aby były chrupiące. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy masło Lurpak Klasyczne i wbijamy jajka. Smażymy tak długo w zależności jak chcemy mieć ścięte żółtko. Bułki wyciągamy z piekarnika układamy na nich jajka i bekon. Całość posypujemy szczypiorkiem i solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy