Mięciutkie, delikatne bułki pszenne z dodatkiem podsmażanych pieczarek i cebuli swoim zapachem zachęcają do zjedzenia. Do tego chrupiąca serowa otoczka.... "palce lizać"
Najlepsze bułki na wycieczkę, piknik, do pracy czy szkoły. Wyśmienicie smakują same, ale oczywiście nadają się na kanapki. Możemy je też kroić w małe kromeczki i na nich tworzyć kanapki na "dwa kęsy" lub użyć do domowych burgerów.
4.33 (3 ocen)
Porady
* Z podanej proporcji wychodzi 12 bardzo dużych bułek. * Po wyrośnięciu na blaszce bułki będą się "dotykać". Po upieczeniu i przestygnięciu odrywamy jedną od drugiej. U mnie posłużą za podstawę domowych burgerów, dlatego są takie duże :) * Jeśli chcemy mieć małe "zgrabne bułeczki", możemy je rozłożyć na 2 blachy i upiec 15 mini bułeczek. * Zamiast masła klarowanego możemy użyć oleju. * Jeśli nie "boimy się" ziół możemy poeksperymentować z również z innymi ziołami, które lubimy.
Komentarze