4 bułki kajzerki
2 laski kiełbasy śląskiej
100 gr papryki marynowanej
2 łyżki majonezu
1 łyżka oliwy
Oregano świeże lub suszone, mogą być inne zioła
Sól
Pieprz
Bułki z pastą z kielbasy i sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić na pół i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
Kiełbasę obrać ze skórki i rozdrobnić blenderem lub zmielić maszynką . Połączyć z majonezem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Z papryki zdjąć skórkę ,a miąższ zmiksować z łyżką oliwy i oregano. Doprawić solą i pieprzem.
Na podpieczone , chrupiące bułeczki nałożyć pastę z kiełbasy i na wierzchu polać sosem paprykowym.
Pyszności!
Komentarze