Bułki z pastą z kielbasy i sosem paprykowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna i prosta przekąska , szybka w wykonaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    2 laski kiełbasy śląskiej
    100 gr papryki marynowanej
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka oliwy
    Oregano świeże lub suszone, mogą być inne zioła
    Sól
    Pieprz

Bułki z pastą z kielbasy i sosem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić na pół i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
    Kiełbasę obrać ze skórki i rozdrobnić blenderem lub zmielić maszynką . Połączyć z majonezem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
    Z papryki zdjąć skórkę ,a miąższ zmiksować z łyżką oliwy i oregano. Doprawić solą i pieprzem.
    Na podpieczone , chrupiące bułeczki nałożyć pastę z kiełbasy i na wierzchu polać sosem paprykowym.
    Pyszności!

Komentarze

Podobne przepisy