Bułki z pastą jajeczną

  • wyświetlono: 409 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne bułki, idealne na wiosenne śniadanie.

zdjecie11
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

bułki 4 szt,
jajka 4 szt,
rzodkiewka 8 szt,
szczypiorek 1 pęczek,
cebula 1 szt,
majonez 2 łyżki,
sól,
pieprz,

Sposób przygotowania przepisu:

Bułki z pastą jajeczną

  • 1. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem, rzodkiewki pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać, cebulę posiekać w drobną kostkę. Jajka wymieszać z rzodkiewką, szczypiorkiem i cebulą. Dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość ponownie wymieszać.
    Bułki przekroić na pół i wyciągnąć środek. Wolne miejsca w bułkach napełniać pastą jajeczną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-10o80rv

Dodane przez: beniawojt

Mini kanapki z pastą z rzodkiewek

Wiosenne,lekkie i zdrowe śniadanie.

image-1jkrgv9

Dodane przez: kasia5

kanapki z bułki

Smaczne..

kanapka pycha

Dodane przez: Neblina36

Kanapki i babeczki z pastą szynkową

Przepyszna przekąska dla komputerowego...

Kanapki z pastą z awokado i sałatką

Dodane przez: Krystyna32

Kanapki z pastą z awokado i sałatką

Pyszne imprezowe kanapeczki.

Bruschetta z pastą z groszku

Dodane przez: Krystyna32

Bruschetta z pastą z groszku

W sam raz na pyszną kolację.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE