Bułki z nadzieniem

0 (0 ocen)

W wersji mniej wegetariańskiej można dodać jeszcze po plasterku szynki.

Składniki:

  • 2 bułki
    300 gram pieczarki
    1 jajko
    4 plastry ser żółty
    1 cebula
    1 szklanka mleko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej

Bułki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki dokładnie oczyścić po czym zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać cebulkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju i odparować. Bułki przekroić na pół i wydrążyć środek. Rozdrobnić i wrzucić do podsmażonych pieczarek i cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem . Do wydrążonych bułek włożyć po 2 plasterki sera i łyżką nałożyć farsz pieczarkowo-cebulowy. Bułkę spłaszczyć , zanurzyć w mleku , następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju , aż bułki się zrumienią. Podawać najlepiej na ciepło.

Porady

Najlepiej smakuje z sosem pieczarkowym, sosem czosnkowym albo ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy