Bułki z majerankiem i prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, chrupiące, gorące bułeczki... ideał śniadania...

  • 20 min

Składniki:

  • - 300 g mąki (ja dałam 250 g tortowej i 50 g krupczatki)
    -1 małe jajo
    - 1 niecałe opakowanie drożdży suszonych
    -1/2 łyeczki cukru
    -1 łyżka soli
    - 1 łyżka masła
    - 1 łyżka majeranku
    - odrobina chilli w proszku
    - 1/2 opakowania cebuli suszonej (Prymat)
    -ew. mak, sezam, słonecznik, dynia, sól kamienna - do posypania + odrobina masła do posmarowania

Bułki z majerankiem i prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy i odstawiamy na ok. 15 min. Po tym czasie również zagniatamy i odstawiamy na 15 min. Formujemy bułeczki, układamy na papierze do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy dodatkami. Delikatnie przygniatamy dodatki, by się nie osypały. Pieczemy do zrumienienia ok. 15-20 min w 200 st. C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy