Bułki z guacamole

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Jak wiecie lubię eksperymenty podczas pieczenia pieczywa.
Dziś padło na guacamole.
Miałam słoiczek takiego gotowego a jakoś nie miałam ochoty na nie.
A, że staram się nie marnować jedzenia guacamole wylądowało w cieście na bułeczki.
I wiecie co ?
Były pyszne.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej typ 500
    250 g mąki żytniej typ 720
    7 g suszonych drożdży
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka soli ( płaska )
    4 łyżki guacamole
    4 łyżki siemienia lnianego
    300 ml letniej wody

    dodatkowo :
    siemię posypania bułek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Guacamole

Bułki z guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z wodą i cukrem.
    Wlać do miski.
    Następnie dodać resztę składników.
    Wszystko wymieszać a potem zagnieść ciasto.
    Zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia.
    Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Formować bułeczki i układać je na blasze łączeniem do dołu.
    Przykryć bułeczki ściereczką i zostawić do ponownego wyrośnięcia.
    Gdy bułeczki wyrosną, skropić wodą ( ja używam spryskiwacza ), posypać siemieniem i lekko naciąć ostrym nożykiem.
    Blachę z bułeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 35 minut ( w zależności od piekarnika jaki mamy ).
    Upieczone bułeczki studzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować