Bułki z grillowanym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wczoraj był dzień szoppingu, więc trzeba było coś na szybko przygotować, bo to skoki, mam talent, voice...no to kiedy. Szybko zwięźle i na temat trza coś było wymyślić ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki (ulubione)
    350 g wędzonego boczku
    4 plastry żółtego sera (ulubionego)
    sałata lodowa
    1 pomidor
    2 ogórki konserwowe
    cebula czerwona
    remulada duńska

Bułki z grillowanym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka.

    Boczek kroimy na 3-4 mm plastry, grillujemy z obu stron.

    W tym czasie rozcinamy bułki. Układamy na blaszce, osobno spód i góra. Na dolną część bułki układamy ser. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 5-7 min.

    Po tym czasie bułki wyciągamy z piekarnika i układamy na spodniej części sałatę, boczek, ogórki, pomidor, cebulę, polewamy sosem, przykrywamy górną częścią bułki.

    Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy