Bułki z boczkiem i cebulą

4.49 (156 ocen)

Poczęstowałam nimi gości, bardzo im smakowały. Ciepłe najsmaczniejsze.

Składniki:

  • ciasto:

    50 g drożdży
    po pół szklanki letniej wody i mleka
    1/4 szklanki cukru
    jajko
    pół kostki margaryny
    5 szklanek mąki
    szczypta soli
    farsz:
    5 grubych plastrów pieczonego lub wędzonego boczku
    2 duże cebule
    sól, pieprz, czosnekgranulowany, słodka papryka
    dodatkowo białko
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Bułki Drożdżówka Przystawki

Bułki z boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym naczyniu rozkruszamy drożdże, dodajemy mleko i wodę,sól, cukier. Odstawiamy na 30 min. Po tym czasie dodajemy jajko, roztopioną margarynę. Wyrabiamy, stopniowo dodając mąkę, ugniatać. Odstawić na godzinę.
    Cebulę obrać, umyć pokroić w kostkę, boczek także. Podsmażyć chwilę, doprawić.
    Odrywać kawałek ciasta formować kulę, faszerować, dobrze skleić, aby się nie otworzyły w trakcie pieczenia. Posmarować białkiem, piec 30 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować