Bułki razowo-orkiszowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wiem co jem :)

  • 60 min

Składniki:

  • 600g.mąki pszennej razowej
    400g.mąki orkiszowej
    2 jaja
    100g.drożdży
    1łyżeczka cukru
    0,5szkl.mleka
    1 szkl.maślanki
    0,5szkl.oleju
    sól

Bułki razowo-orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić zaczyn z drożdży,mleka i cukru.Po wyrośnięciu wlać go do wymieszanej mąki z solą i roztrzepanymi jajami.Dodać maślankę i olej.Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia na ok0,5godz.Po tym czasie formować bułki i piec 15-20min w temp.180'

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy