bułki połówkowe na szybko

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybki i prosty przepis na pieczywo

IMG_6363
  • 24 porcje
  • 80min

Składniki

semola rimacinata 500g ( włoska mąka ze zmielonej semoliny)
350 ml ciepłej wody
10 dag świeżych drożdży
łyżeczka soli morskiej
łyżeczka miodu
łyżka oliwy
do posypania: czarnuszka

Sposób przygotowania przepisu:

bułki połówkowe na szybko

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misie robota kuchennego, zakładamy końcówkę hak i wyrabiamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Zdejmujemy hak, wyjmujemy miskę i przykrawamy czystą lnianą ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
    Jak ciasto wyrosło - urywamy kawałek ciasta i formujemy płaski okrągły placek, ktróry układamy na formie tostera z "półksiężycami" ( forma chyba do calzone). Pieczemy około 8 minut, następnie wykładamy na kratkę do wystudzenia. Smacznego!!!

Porady

zamiast czarnuszki można użyć innych ulubionych nasion np. sezam, kminek, koper włoski , mak itp.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bułkiDOMOWE PIECZYWOszybkie bułkiekspresowe pieczywo

Komentarze

Podobne przepisy

Bułki na hamburgery

Dodane przez: natalieb88

Bułki na hamburgery

Domowe bułeczki hamburgerowe :)...

bułki

Dodane przez: katrinaM24

Domowe bułki śniadaniowe-idealne na kanapki

Przepis jest niezawodny, często...

Bułki pszenne na jaglance

Dodane przez: anemon

Bułki pszenne na jaglance

Bułki mają dość zwarty miąższ,...

bułki

Dodane przez: paolineczka

Pełnoziarniste bułki poznańskie na podmłodzie

Przyszedł czas , że muszę sama...

Bułki na serwatce

Dodane przez: kasiac

Bułki na serwatce

Przepis dla wszystkich, którym...

Nocne bułeczki śniadaniowe na zakwasie
KasiaKitek

Dodane przez: KasiaKitek

Nocne bułki śniadaniowe na zakwasie

Ciepłe bułki na śniadanie?Tak!Syte,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE