Bułki niespodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bułek ścinamy wierzchy.
Wydrążamy miąższ. Środki
smarujemy margaryną.
2.Cebule drobno siekamy.
Z papryk usuwamy gniazda
nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Boczek kroimy
w kostkę i wytapiamy. Wsypujemy
cebulę i paprykę. Podsmażamy.
3.Jajko gotujemy na twardo.
Kroimy w kostkę. Parówki kroimy
w plasterki, ser ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
Groszek mieszamy z cebulą,
boczkiem, papryką, parówkami,
jajkiem, 1/2 sera, natką
i surowym jajkiem. Doprawiamy.
Nadziewamy bułki. Pieczemy
10 minut w temperaturze
180 °C. Posypujemy resztą
sera i pieczemy 5 minut.
Komentarze