Bułki na hamburgery (krok po kroku)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bułeczki są pyszne i pulchne w środku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    300 ml mleka
    3 dkg drożdży
    1/4 kostki margaryny
    2 płaskie łyżeczki cukru kryształu
    1 łyżeczka soli
    sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Hamburgery

Bułki na hamburgery (krok po kroku) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 1. Drożdże wymieszać z cukrem kryształem, 5 łyżkami mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka, pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 minut
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 2. margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 3. mąkę przesiać przez sitko,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 4. dodać sól, roztopioną margarynę,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 5. resztę ciepłego mleka,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 6. wyrośnięte drożdże,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 7. wszystkie składniki mieszamy drewnianą łyżką do jednolitej masy,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 8. następnie wyrabiamy dłońmi na gładkie ciasto.
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 9. Formujemy z ciasta niewielkie kulki i układamy na blaszce,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 10. pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 11. następnie smarujemy każdą bułeczkę mlekiem,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 12. posypujemy sezamem.
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 13. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (217 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Domowe masło ze śmietany

To może cię zainteresować