BUŁKI DYNIOWE Z PASZTETEM I SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bułki dyniowe są bardzo smaczne, delikatne i pachnące. Dodatkowo nadziane pasztetem i szpinakiem. Takie pyszne bułeczki nadają się do do pracy, piknik, wyjazdy i bez wcześniejszego ich przygotowywania. Są tak pyszne że nie trzeba ich nikomu polecać.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g mąki pszennej
    200 g musu z dyni
    1 płaska łyżka soli
    3 łyżki oleju
    1 jajko
    30 g świeżych drożdży
    250 ml wody
    FARSZ :
    2 pasztety paprykowe
    2 garście szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pasztet

Bułki dyniowe z pasztetem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mariola Łyczak 1. Mąkę i mus z dyni przekładamy do miski, dodajemy jajko, wodę rozmieszaną z drożdżami, olej i wyrabiamy elastyczne ciasto. Odkładamy je na 30 minut aby wyrosło.
    Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy je posypując mąką na prostokątny kształt. Na ciasto rozsmarowujemy delikatnie pasztet, na to kładziemy szpinak i zwijamy jak roladę. Tniemy 2 centymetrowe kawałki i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
  • Mariola Łyczak 2. Bułki pozostawiamy na 15 minut aby wyrosły, następnie pieczemy 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 % C.
    Po ostudzeniu bułeczki nadają się do zjedzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować