Bułki do hamburgera

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i pulchne bułeczki, moje dzieci je uwielbiają

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml zimnej przegotowanej wody,
    50 g drożdży,
    2,5 łyżeczki cukru,
    łyżeczka soli,
    50 dag mąki pszennej typ 500,
    50 ml oleju
    oraz
    jajko.
    sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułki do hamburgera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozpuścić drożdże dodać sól oraz cukier i dokładnie wymieszać. Do mąki wlać rozpuszczone drożdże, olej i wszystko dokładnie wyrobić, aż masa zacznie odchodzić od ręki. Jeżeli ciasto się klei podsypać je mąką. Uformować 7 kulek, każda kulek ma mieć 13 dag i delikatnie rozwałkować. Bułki( ułożyć 5 sztuk ponieważ szybko rosną) ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem , wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować