Bułka z jajecznym kwiatem

0 (0 ocen)

  • 2 min

Pieczywo z jajkiem można podać w efektowny sposób. Kanapka jest pyszna, a kapary świetnie do niej pasują.

  • 2 min

Składniki:

  • dla 1 osoby:

    1 jajko ugotowane na twardo
    0,5 bułki pszennej
    0,5 łyżeczki masła
    1-2 łyżki majonezu
    6 kaparów z zalewy
    2 listki bazylii

Bułka z jajecznym kwiatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotowane na twardo pokroić w plasterki. Bułkę posmarować masłem.
  • 2. Majonez przełożyć do szprycy z dekoracyjną końcówką.
  • 3. Na bułce ułożyć plasterki jajka tworząc kształt kwiatka ( 5 plasterków wokół obwodu bułki,1 plasterek na środku). Na każdym plasterku jajka wycisnąć dekoracyjną porcję majonezu. Na majonezie umieścić kapary. Podawać z listkami bazylii.

Porady

Efektowne podanie najprostszej nawet przekąski podnosi jej walory. Jajko na twardo gotujemy 8 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy